Texel Culinair

Texel Culinair
Texel Culinair

Hartelijk welkom bij Texel Culinair, de 10e feestelijke editie….

De tiende editie van onze fameuze culinaire driedaagse in De Koog. Honderden gasten hebben zich speciaal voor dit weekend van een slaapplaats op Texel verzekerd. En wat ze krijgen voorgeschoteld zal hun stoutste verwachtingen overtreffen. Het water loopt je in de mond als je de foto’s in dit boekje ziet. Alle prijswinnaars van vorige jaren geven acte de présence. In speciale jubileumglazen wordt weer overal dezelfde uitstekende wijn geschonken. Goede tradities moet je in ere houden.

Maar er zijn ook nieuwe ingrediënten voor een extra feestelijk tintje aan ons culinair feest.

Het Kwekertje:  Op Texel geschoten gans. Een spannende uitbreiding van het wild menu èn een nieuw “echt Texels product”. Daar hoort dan ook een speciale prijs bij voor wie er het meest creatief mee weet te koken. En daarnaast valt de opening van het Texels Bockbierseizoen, samen met de jubileum editie van Texel Culinair. Een prachtige combinatie met onze gerechtjes en u mag als publiek uw stem laten gelden in deze.

In de organisatie zitten ook een paar nieuwe “ingrediënten”. Het bestuur heeft Valerie Jongeneel gevraagd de organisatie van het evenement op zich te nemen. Zij heeft uitstekende ervaring met de organisatie en begeleiding van evenementen en haar enthousiasme is niet te missen. U zult het merken! Tenslotte mag ik mijzelf ook aan u voorstellen als nieuw gezicht: het bestuur heeft mij voorzitter gemaakt van de Stichting Texel Culinair. Een eer en een doel: als enthousiaste thuiskok, levensgenieter, promotor van kwaliteitstoerisme op Texel en een oud- jurylid van Texel Culinair weet ik wat dit evenement voor De Koog en Texel betekent.

Al bij al kan het tiende evenement Texel Culinair 2013 een hoogtepunt worden in onze traditie van feestelijkheid, stijl en kwaliteit – daarom was u gekomen en daarvoor heet ik u namens het bestuur en de organisatie, hartelijk welkom.

Bart J Robbers